VLADA FBIH: OD IGARA NA SREĆU ZA ZDRAVSTVO 410.573 KM

liste korisnika i raspodjeli dijela prihoda po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva Vlada FBiH danas je donijela Odluku o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli dijela prihoda po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću. Na ovaj način je odobrena raspodjelu 410.573 KM uplaćenih po ovoj osnovi u Proračun FBiH u 2021. godini.

“Od ovog iznosa, 315.483 KM raspodjeljuje se za kategoriju programa i projekata “Liječenje i rehabilitacija teško oboljele djece i mladih čije se liječenje financira iz Federalnog fonda solidarnosti”. Na listi ovih korisnika je 18 udruga iz Federacije BiH, za koje se iznosi dodijeljenih sredstava kreću u rasponu od 5.000 do 30.000 KM”, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Druga kategorija za koju se dodjeljuje 95.090 KM odnosi se na financiranje programa i projekata “Organiziranje akcije dobrovoljnog darivanja krvi, odnosno promocija dobrovoljnog darovalaštva krvi”. Na toj listi je 12 kolektivnih korisnika, kojima pripadaju iznosi između 4.680 i 10.000 KM.

Prema obrazloženju Odluke, dobitnici ovih sredstava izabrani su nakon provedene procedure putem Javnog natječaja objavljenog 26. svibnja 2022. godine, a ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama FBiH, a Federalno ministarstvo zdravstva će, najkasnije u roku od 30 dana iza toga, zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava sa svim korisnicima.

Ugovori će sadržavati odredbu o obavezi korisnika da najkasnije do 31. prosinca 2022. godine, Federalnom ministarstvu zdravstva dostave izvještaje o namjenskom utrošku ovih sredstava.

Federalno ministarstvo zdravstva najkasnije će do 1. ožujka 2023. godine dostaviti Vladi FBiH sveobuhvatnu informaciju o namjenskom utrošku sredstava dodijeljenih korisnicima, stoji u priopćenju.