AKCIJA „KROV ZA RAJIFOV DOM“, OTVOREN RAČUN ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA

Prije nešto više od mjesec dana u Kosovi je pokrenuta velika akcija da Rajif Dedić (67), demobilisani borac koji živi bez ikakvih primanja dobije novu kuću. Više od 30 godina on živi u staroj, bosanskoj kući – šeperuši, u kojoj na sve strane prokišnjava, puše, osipa se zemlja sa pletera, krov prijeti da se uruši prilikom svakog većeg snijega. Kako doznajemo od članova neformalne grupe koju čine Adis Abdurahmanović, Mirzet Muminović i Ramiz Begić za 35 dana, koliko akcija traje, prikupljeno je ukupno 21.758 KM, što je gotovo dvije trećine potrebnih sredstava za izgradnju nove kuće, a odazvala su se 364 donatora. Dobrovoljni prilozi i dalje se mogu uplatiti kod članova neformalne grupe, a otvoren je i račun za uplate iz inostranstva.

Članovi neformalne grupe zahvalili su se i Regionalnom odboru „Merhamet“ Maglaj i direktorici Saneli Omerović, koji su se takođe stavili na raspolaganje te u nekoliko navrata pripremili paket sa hranom za Rajifa. „Zahvaljujemo se i privrednicima koji su se javili i obećali učestvovati kroz donacije građevinskog materijala, iskopima te izvođenjem radova kada za to dođe vrijeme“, saopšteno je iz neformalne grupe.

Tako je još malo potrebno da se ostavri dugogodišnji Rajifom san, nova kuća i siguran krov nad glavom. Hajmo dobri ljudi, za Rajifa!

 

N.Br./maglaj.net