DELEGACIJA OPŠTINE VUKOSAVLJE NA 31. „PEĆNIČKOJ FEŠTI“ U ŠVICARSKOJ

Na poziv Zavičajnog kluba „Pećnik“

 

DELEGACIJA OPŠTINE VUKOSAVLJE NA 31. „PEĆNIČKOJ FEŠTI“ U ŠVICARSKOJ

 

I ove godine je tradicionalno u Švicarskoj održana 31. „Pećnička fešta“  kojoj  su, uz stanaovnike Pećnika u opštini Vukosavlje prisustvovali i brojni gosti iz cijele Zapadne Evrope. U okviru zabavnog programa nastupilo je HKUD „Posavina“ kao i borjni izvodjači izvorne i narodne muzike iz Pećnika i cijele Posavine.

-Ohrabreni smo  činjenicom da ovi ljudi ne zaboravljaju rodni kraj, da se interesuju i da žele dati doprinos da se uslovi života u njihovom i drugim naseljima Oopštine Vukosavlje poboljšaju-kazao je načelnik Opštine Vukosavlje Borislav Rakić sa kojim je u posjeti raseljenim Pećničanima bio i njegov zamjenik Dejan Jović.

Dokaz za rećeno je i činjenica da će sav prihod sa ovogodišnje „Pečničke fešte“ biti usmjeren za uredjenje izvorišta vode kojih u Pećnike  ima više od deset. Saradnja će se u narednom periodu intenzivirati.

Inače, ova opština je nastala od dijelova prijeratnih opština Modriča i Odžak. Broji 5.500 raseljenog ili izbjeglog stanovništva koje se vratilo svojim kućama.

U novo sjedište Opštine, uz podršku donatora, uloženo je  850.000 maraka. U izgradnju vodovoda do sada je uloženo oko 1,5 miliona. Očekuju se  i sredstva od 750.000 kredita Evropske razvojne banke. Afirmativa.ba