DOBOJ-RASELJENI NE ZABORAVLJAJU RODNI KRAJ, ŠKOLSKI PROBOR ZA OSNOVCE

DOBOJ-RASELJENI NE ZABORAVLJAJU RODNI KRAJ, ŠKOLSKI PROBOR ZA OSNOVCE

Putem Humanitarnog udruženja gradjana „Krčevine“  stanovici istoimenog naselja, danas raseljeni širom svijeta, ne zaboravljaju rodni kraj. I ove su godine, na početku školske godine,  osigurali novac za kupovinu školskog pribora za osnovce iz više povratničkih naselja u dobojskom kraju.

I na početku ove školske godine raseljeni Krčevljani nisu zaboravili rodni kraj. Za školarce iz ovog i još desetak povratničkih naselja u dobojskom kraju  osigurali su ruksake i osnovni školski pribor. Nisu zaboravili ni 46 osnovaca iz naselja Miljkovac kojima svaka pomoć, kažu, mnogo znači.

-Zaista nam puno znači jer imam jedno u srednjoj, jedno u osnovnoj, tako da će dobro doći pomoć. Svaka pomoć nam dobro dodje nama povratnicima ovdje. Hvala svima koji su pomogli i učestvovali  i koji gledaju naa nas ovdje Dobojlije, povratnike u RS-kazali su povratnici u Miljkovac Nadina Čabrić i Sandro Imširović.

Miljkovac: Pribor za 46 osnovaca

Dok se čekala podjela školskog pribora mališani su vrijeme iskoristili za razgovor i igru, recitiranje pjesama, a prvačići  da provjere znanje.

-Puno znači ovim povratnicima koji spremaju jedno, dvoje i više djece u školu, a vi znate da dolazi zima, spremanje zimnice, ogrjeva i ostalo. Puno hvala tim ljudiam koji su se sjetili i pomogli povratnicima u Grad Doboj-ističe koordinator u MZ Miljkovac Hajrudin Aldobašić.

Uz ovo  iz HUG „Krčevine“ sugradjanima pomažu u kupovini ogrjeva i liječenju, a osigurali su i nekoliko stipendija za nadarene učenike i studente slabijeg imovnog stanja. Afirmativa portal