NOVAK ĐOKOVIC NAKON OSVAJANJA WIMBLEDONA DOPUTOVAO U VISOKO

Novak Đoković sletio je u Sarajevo jutros , te se odmah zaputio u Visoko gdje će danas otvoriti teniski kamp u Arheološkom parku “Ravne 2”.

Popularni Nole sada je već redovan gost BiH, a njemu je ovo peti dolazak dolazak u našu zemlju. Prvi put je bio u Sarajevu u junu 2020. godine godine s roditeljima, nekoliko dana nakon što je prebolio koronavirus, a drugi put došao je u oktobru iste godine sa suprugom i to nakon poraza u finalu Roland Garrosa od Rafaela Nadala.

Treći put je Đoković u Sarajevo došao na početku maja 2021. godine, u septembru iste godine je četvrti put bio gost Sarajeva i Visokog, dok mu je današnji dolazak peti u posljednje dvije godine.

Đoković je ranije govorio da se u Arheološkom parku Ravne 2 osjeća preporođeno te da dolazak u Visoko koristi da napuni energiju za naredne sportske izazove, a sada će se ta saradnja dodatno razviti.

S obzirom na to da je u nedjelju osvojio sedmi Wimbledon u karijeri, odnosno 21. Grand Slam ukupno, nema sumnje da će teniser iz Srbije biti izuzetno raspoložen tokom boravka u našoj državi.

Radovi na teniskim terenima sa tvrdom podlogom i šljakom završeni su u utorak, kako je rečeno iz Arheološkog parka Ravne 2, a već danas u 10 sati je počeo cjelodnevni program otvorenja regionalnog tenis centra za pripreme najvećih tenisera regiona.

Radi se o dva tenis terena sa tribinama pored terena, u prirodi te VIP tribinama, a popratni sadržaji su restoran i moderno opremljene svlačionice.