POZNAT IDENTITET UBIJENOG NAVIJAČA AEK-A, PRIVEDENO 80 HRVATA, MEĐU NJIMA I DRŽAVLJANIN BIH

Utakmica 3. pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinamo Zagreba imala je krvavu uvertiru u kojoj je najdeblji kraj izvukao mladi navijač AEK-a.

Iako su imali zabranu dolaska na utakmicu, nakon što ju je UEFA proglasila visokorizičnom, 150 do 200 navijača Dinama (BBB) došlo je u Atinu i sukobilo se sa domaćim navijačima.

Veliki sukob završio je tragično po jednog navijača AEK-a, čiji je identitet jutros otkriven. Radi se o 22-godišnjem momku po imenu Michalis, od kojeg se navijači AEK-a već opraštaju ispred stadiona OPAP Arena.

U čast tragično preminulog Grka, kojeg su Dinamovi navijači izboli nasmrt, zapaljene su svijeće.

Grčka Gazzetta je objavila kako su navijači Dinama organizovano, u koloni automobila, stigli u Grčku. Prema njihovim policijskim izvorima, navijači su uočeni i za njih je bilo spremno osiguranje, “no čini se da su se organizirali jer su se razbježali po dolasku u grad”, piše Index.hr.

Gazzetta tvrdi da su hrvatski navijači oko 23 sata došli do AEK-ovog stadiona i tamo napali navijače AEK-a. Gostujući navijači navodno su pokušali upasti i na stadion, u čemu nisu uspjeli, tvrdi enwsi.gr.

Prema posljednjim informacijama, šest osoba je završilo u bolnici a 83 ih je uhapšeno. Od toga čak 82 navijača Dinama.

Među uhapšenima je i državljanin Bosne i Hercegovine, pet Grka, Austrijanac, Albanac i Nijemac.

Upitno je čak i odigravanje večerašnje utakmice jer policija i vlasti razmišljaju o njenoj zabrani.

 

 

(Vijesti.ba)