“Razgovaraću sa policijom da se dižu helikopteri” Vučić poručio da će tražiti da se gasovod zaštiti od potencijalnih diverzija

 

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je danas da bi Srbija ostala i bez struje i bez gasa kada bi bio uništen gasovod Turski tok i najavio da će tražiti od BIA i policije da zaštite gasovod u Srbiji od mogućih diverzija.

Niko u medijima nije primijetio, a piše da je predsjednik Putin danas rekao da je neko pokušao da uništi Turski tok i da spriječi dalji dotok gasa. Da se to dogodilo ne znam šta bi radili, to bi značilo da ne bismo imali struje, jer ne bi radile gasne elektrane , TETO Novi Sad, Zrenjanin i TETO Pančevo. To bi značilo da nema gasa, ničeg nema bez obzira na naše rezerve koje su najveće u istoriji – rekao je Vučić novinarima nakon razgovora sa predsjednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom bin Zajed Al Nahjanom.

On je ukazao da bi to značilo da bi bez struje i gasa ostali šest mjeseci.

Kako je podsjetio, samo Beograd troši tri miliona kubnih metara gasa, a na dnevnom nivou dolazi šest miliona kubnih metara, što je redovna tranša.

Vučić je rekao da će tražiti dodatne informacije od ruske strane o pokušaju da se uništi Turski tok i da će tražiti da se gasovod dodatno zaštiti cijelom dužinom, piše Blic.

– Razgovarao sam sa BIA, razgovaraću i sa policijom da se dižu helikopteri i zaštiti od potencijalnih diverzija. Ovo se plašim dešavalo u Crnom moru, a ne kod nas, ali ono sto možemo mi ćemo da uradimo – rekao je Vučić uz poruku da slijedi kao što je i najavljivao velika borba.