Šampion u boksu Charles Oliveira u UAE promovira bosansku kompaniju

Svjetski poznati bokserski  šampion u UFC lakoj kategoriji Charles Oliveira

 DOK JURIŠA NA SVJETSKI NASLOV NAŠAO VREMENA DA PROMOVIRA KOMPANIJU IZ BIH

Nakon što je u maju zbog, kako vjeruje pogreške organizatora, ostao bez titule svjetskog prvaka u UFC lakoj kategoriji, brazilski i svjetski bokserski as Charles Oliveira u subotu juriša na povrat svjetskog trona. Naime, titulu nije izgubio u borbi nego je “pao” na vagi za 0,226 kilograma!?

Oliveira je tako ostao bez pojasa, ali je porazio Amerikanca Justina Gaethjea i tako ga  spriječio da postane novi svjetski prvak. Tako je UFC ostala bez svjetskog prvaka, ali već u subotu u Abu Dhabiju Oliveira vjeruje kako će ga ponovno osvojiti. On će se boriti protiv dagestanskog boksera Islama Makhacheva, borca s deset pobjeda u nizu.

Oliveira ističe kako duboko poštuje protivnika, ali da vjeruje da tron pripada njemu i da će to u subotu i dokazati.

U jeku priprema za juriš na svjetsku titulu Oliveira je našao vremena da, na odredjen način, da podršku i učini promociju bosanskohercegovačkoj kompaniji za promet nekretninama na području Turske i Arabijskog poluotoka. On ističe kako je i sam nekada počinjao mukotrpan put ka vrhu i kako mladim ljudima, poput ovih iz Bosne i Hercegovine, treba dati podršku i vjetar u ledja da dosanjaju svoje snove i budu uspješni u poslu.

Oliveira je, zbog svestranosti, korektnosti i otvorenosti, inače,  jako popularan medju zaljubljenicima u boks, ali i medju mladima cijeloga svijeta što potvrdjuje i podatak da ga na društvenim mrežama trenutno prati blizu pet miliona fanova!

Uz zahvalnost šampionu na podršci BiH želimo mnogo sreće i povrat titule svjetskog šampiona u njegove ruke. Afitrmativa.ba