TEŠANJ, MEMORIJALNI TURNIR -NASTUPILE EKIPE IZ HRVATSKE, CRNE GORE I BiH

U organizaciji ŽRK „Bosna“ iz Tešnja održan  Prvi medjunarodni memorijalni rukometni turnir „Haris Alić“

                                 NASTUPILE EKIPE IZ HRVATSKE, CRNE GORE I BiH

Haris Alić svakako je bio jedan od najzaslužnijih što je ženski rukomet prije desetak godina reaktivirao rad u Tešnju. S ciljem njegove  popularizacije i masovnosti i sam se zalagao za organizaciju medjunarodnog turnira u Tešnju.

-Haris je bio predsjednik Osnivačke skupštine našeg kluba i organizacijom ovog turnira smo htjeli da se odužimo njemu za sve što  je uradio za naš klub-kaže nam predsjednik Organizacijskog odbora Turnira Dino Sinanović.

Na prvom medjunarodnom memorijalnom turniru nastupile se ženske rukometne ekipe iz Ulcinja u Crnog Gori, Slavonskog Broda  u Hrvatskoj, kao i bh ekipe ŽRK „Mira“ iz Prijedora i domaćin ŽRK „Bosna“.

-Mi imamo namjeru da turnir postane tradicionalan. Takmičarskog je karaktera. Najbolji će pobijediti. Svakoj ekipi želimo puno sreće-kazao je neposredno pred otvaranje Turnira Sinanović.

U stručnom štabu crnogorskog prvoligaša ŽRK „Ulcinj“  turnir je prilika za dodatne provjere forme.

-Došli smo tu, vjerovatno kao i ostale ekipe, da radimo, spremamo se za prvenstvo, ali sigurno da igramo i na rezultat-ističe Milorad Despotović, trener ovog kluba.

Ženski rukomet u Crnoj Gori je veoma popularan. Ne bez razloga.

-Ženski rukomet je u Crnoj Gori sinonim sporta. Niko nikad nije napravio rezultat kao što je ženska rukometna reprezentacija Crne Gore. Finale Olimpijskih igra, prvaci Evrope, reprezentativni, klupski. „Budućnost“ je prvak Evrope dva puta bila.  Treba vrednovati  „Budućnost“, ali treba i za ostale klubove jer iz tih manjih klubova dolaze igrači u „Budućnost“-pojašnjava Despotović.

Na prvi turnir u Tešanj stigle su i rukometašice ŽRK „Brod“ iz Slavonsklog Broda, člana hrvatske Druge lige Sjever.

-Praktički je to razvojna liga za našu Premijer ligu i to je solidna liga. Kakva je u usporedbi sa Premijer ligom BiH to mi je jako teško reći. Svaka od ekipa bivše države, odnosno sadašnje države ima svoju školu.  Meni je drago što smo odigrali utakmicu protiv ekipe iz Crne Gore. Dugo nismo igrali protiv ekipa iz Crne Gore. Oni su, na kraju i premijerligaš u Crnog Gori što nešto znači. Crna Gora je u ženskom rukometu ekstra klasa-kaže trener „Broda“  Darko Celner.

Prvo mjesto je  pripalo  upravo ekipi „Broda“ koja je u finalu  sa 43;31 savladala prijedorsku „Miru“, dok su treće mjesto zauzele rukometašice „Ulcinja“. Najbolji strijelac turnira je Sibela Mulic iz ŽRK „Ulcinj“mnajbolji golman je članica ekipe  domaćina Lejla Himzić dok je za najbolju igračicu proglašenjaErika Zrk iz ŽRK „Brod“. Afirmativa.ba