Kamion sletio s ceste i probio u kuću u kojoj je bilo osam ljudi, zdrobio i automobil

Vozač nije ozlijeđen, ali je materijalna šteta ogromna, ispričali su nam vlasnici objekta, u sklopu kojeg se nalazi i frizerski salon

U srijedu malo iza ponoći u Črnkovcima kamion je sletio s ceste i probio porodičnu kuću u kojoj u trenutku udara bilo osam ljudi, uključujući troje male djece, javlja 24sata.hr.

Vozač nije ozlijeđen, ali je materijalna šteta ogromna, ispričali su nam vlasnici objekta, u sklopu kojeg se nalazi i frizerski salon.

– Srce nas boli, svi smo još u šoku. Kad sam otvorila vrata salona, prašina, cigle, nešto strašno. Bit ću vjerovatno barem mjesec dana bez posla, ali hvala Bogu da smo svi živi i zdravi. Baki bi srce otkazalo da je bila unutra – rekla nam je Marija, vlasnica razbijenog frizerskog salona.

Kako se saznaje, kamion je prevozio voće i povrće, a u sanaciji pomaže pripadajuća našička firma. Policija navodi kako 21-godišnji vozač nije bio pijan, a danas mu je, kako je sam potvrdio, i rođendan.

Drugom vlasniku kuće kamion je zdrobio novi auto, koji navodi kako je u trenutku udara u noći istrčao s djecom van jer je mislio da je potres.

– Prije smo tu spavali. Hvala Bogu, svi smo živi i zdravi, a šteta će se nadoknaditi nekako. U kući nas je bilo osmero, zgrabio sam djecu i otišli smo dolje, mislili smo da je potres. Kad smo vidjeli, bilo je to nešto strašno. Auto je bio novi, ali ponavljam, neka smo svi živi i zdravi – govori nam vlasnik jednog od dva automobila u koje je kamion također udario.

Sugovornici su rekli i kako kroz Črnkovce prolazi jako puno kamiona, a adekvatnog osvjetljenja nema. Noćas je bila i magla, zbog čega je vjerojatno vozač sletio s ceste, vjeruju.

Kako nam je ranije potvrdila PU osječko-baranjska, u naselju Črnkovci oko 0.05 došlo je do slijetanja teretnog automobila s poluprikolicom.

– Vozač šlepera ulaskom u zavoj nije prilagodio brzinu kretanja, te je zahvatio bankinu, udarivši u metalnu zaštitu ogradu i prometni znak, pri čemu se šleper prevrnuo na bok. Pritom je udario u dva osobna parkirana automobila, a poluprikolica udarila u ugao kuće, zbog čega je došlo do oštećenja inventara u frizerskom salonu – rekli su nam iz PU osječko-baranjske.