NY Times proglasio Beograd europskom prijestolnicom koktel barova i izdvojio one koje vrijedi posjetiti

Tijekom proteklih deset godina, noćni život Beograda doživio je velike promjene i prometnuo se u jedan od europskih gradova s najboljom ponudom koktel barova, piše ugledni New York Times.

Turisti sve češće posjećuju glavni grad Srbije kako bi uživali u tradicionalnim, ali i inovativnim vrstama koktela u intimnim i elegantno uređenim beogradskim barovima, a New York Times izdvojio je šest lokala koje vrijedi posjetiti.

Prvi na listi našao se bar ‘Hanky Panky’ kojeg obilježava intimna atmosfera postignuta suptilnom rasvjetom i blues glazbom. Kao i mnogi beogradski barovi, u ponudi ima personaliziranu izradu koktela koje barmeni prave prema željama gosta.

 

Istu uslugu nudi i Riddle bar koji je otišao korak dalje te ukinuo klasičan meni pa odabir sastojaka koktela u potpunosti prepustio gostima.

‘Sve vlasnike koktel barova u Beogradu veže isti cilj, a to je da ovaj grad učinimo poznatim po dobrim koktelima. Zato često razmjenjujemo tehnike i okuse kako bismo unaprijedili ponudu’, otkrio je vlasnik Riddle bara.

Ako vas više zanima posjetiti mjesto koje umjesto intimne atmosfere nudi življi ambijent, preporuka New York Timesa je Bar Central, dok je posve druga priča Druid Bar na čijim vratima će vas dočekati poruka da se javite vlasniku kako biste rezervirali jedno od ukupno deset sjedala.