SARAJEVO-NOVOGODIŠNJA NOĆ, TRI PRSTA I PODIJELJENA JAVNOST!

Nova godina i tri „Dubiozina“ prsta u srcu Sarajeva

 

            PROSLAVA KOJA JE OTVORILA MILION PITANJA I PODIJELILA JAVNOST

 

Bila kakva, konstatacija ili analiza  vezana uz, sada se spravom može reći, kontroverzan doček Nove 2023. godine u Sarajevu, je veoma osjetljiva s obzirom da bh. društvo odavno nema javno mnijenje, nego se dijeli na naše i njihove. Kritičari ističu brojne zamjerke. Oni koji su skup podržali i prije održavanje istrajavaju u tvrdnji da je ovo bio vanredan kulturni dogadjaj koji je bh. prijestonicu nakratko locirao kao središte regiona. Slijedom toga samo nekoliko pitanja koja se nameću;

  1. Da li je doček Nove godine u Sarajevu, ovakav kakav je bio, opravdao gotovo 400.000 KM narodnih para?
  2. Da li su, neki kritičari, poput Ivane Marić, definitivno si urušili kredibilitet hineći kao da su bili na nekon drugom skupu? Dotična pravda svoje oduševljenje sarajevskim dočekom kontratvrdnjom da je Dino Merlin za isto prije nekoliko godina, preko agencije  „Magaza“ u vlasništvu njegove supruge naplatio 250.000 KM!? Jel i to Ivana na ovaj način opravdava „čudan“ „Dubiozin“ nastup!? Je li sve baš u parama?
  3. Ako je na nastupu „Dubioze“ bilo 25.000 gradjana, a na nastupu Dine Merline 80.000, dakle najmanje tri puta više, nije li Dino trebao naplatiti blizu milion maraka?
  4. Jesu li „Dubioza“ i  Merlin uistinu podjednako popularne zvijezde i gdje im je mjesto na estradnom nebu?
  5. Šta je značilo podizanje tri prsta frontmena „Dubioze“ u srcu Sarajeva i šta na to kažu u Gradskoj upravi?
  6. U kontekstu Jakubovićeva tri prsta, koja je furka priče i muzičke uvertire „Valter“?
  7. Jesu li Sarajlije ponižene i osramoćene  ili uspravna čela s „Dubiozom“ koračaju gradjanskim putem u društvo civiliziranih evropskih zemalja!?

 

Eto, ne znam, samo se pitam!  Afirmativa.ba