BOŠKA ĆAVAR: „SELAM I MERHABA NISU POZDRAVI U BIH“

 

Ćavar je izazvala brojne reakcije izjašnjavanjem o određenim zakonima, a u emisiji ‘Jutro za sve’ na BHRT-a kod Zvonke Komšića, govorila je o isključenje iz Naše stranke, porukama koje je dobila prije glasovanja, razlozima zašto je glasala i žali li za nekim potezima.

“Nisam više članica Naše stranke, ogradili su se od moga glasovanja, priprijetili mi nekim mjerama i podnijela sam stavku i trebam poslati i zahtjev za službenu ispisnicu da bih je mogla priložiti Gradskom Vijeću Mostara i ostajem vijećnica, neovisna vijećnica”, kazala je Boška Ćavar za BHRT.

Tvrdi da nije uradila niošta pogrešno…

“Nisu objasnili niti znam kakvim mjerama, niti sam tražila. Ja imam previše godina da bi mi neko prijetio mjerama. Ja nisam uradila ništa pogrešno i mislim da nije bilo nikakvog razloga za takvo ograđivanje od moga glasanja jer se trebalo unaprijed misliti o tome kako glasati”, podvukla je Ćavar.

Na pitanje novinara je li ipak pretjerala u nedavnom komentaru kada je govorila o pozdravima u Bosni i Hercegovini, Boška Čavar je bila kategorična.

„Ne mislim da sam pretjerala. Selam i merhaba nisu pozdravi u Bosni i Hercegovini“, naglasila je Ćavar.